Reggelire a jól bevált gofrit készítettem:
kb. 3 dl zabpehely
kb. 0.5 dl kókuszreszelék
kb. 4 dl víz
Először is bedugom a falba a gofrisütőt (mire felmelegszik, kész is lesz a tészta).
A hozzávalókat beleöntöm a turmixgépbe, aztán ha már eléggé homogénnek tűnik, akkor kiöntöm egy nagy müzlis edénybe, hogy ne ragadjon bele a turmixgépe a tészta.
A turmixgépbe egy kis vizet töltök, és beindítom a turmixot. Ez javarészt lemossa a tészta maradékát.
Az elején még kicsit hígnak tűnik a tészta, de egy idő után dolgozik a zabpehely és besűrűsödik. Általában 10 percig szoktam sütni, vagy kicsit tovább. Ha túl híg a tészta, akkor nem sül meg 10 perc alatt, hanem amikor kinyitjuk a sütőt, szétválik a gofri. Ha elég sűrű, akkor nem ragad bele a sütőbe és szépen megsül kb. 10 perc alatt. Azt hiszem, ezt túltárgyaltam.
Szóval így nézett ki a reggelink, Anya lekvárjával:
kb. 3 dl zabpehely
kb. 0.5 dl kókuszreszelék
kb. 4 dl víz
Először is bedugom a falba a gofrisütőt (mire felmelegszik, kész is lesz a tészta).
A hozzávalókat beleöntöm a turmixgépbe, aztán ha már eléggé homogénnek tűnik, akkor kiöntöm egy nagy müzlis edénybe, hogy ne ragadjon bele a turmixgépe a tészta.
A turmixgépbe egy kis vizet töltök, és beindítom a turmixot. Ez javarészt lemossa a tészta maradékát.
Az elején még kicsit hígnak tűnik a tészta, de egy idő után dolgozik a zabpehely és besűrűsödik. Általában 10 percig szoktam sütni, vagy kicsit tovább. Ha túl híg a tészta, akkor nem sül meg 10 perc alatt, hanem amikor kinyitjuk a sütőt, szétválik a gofri. Ha elég sűrű, akkor nem ragad bele a sütőbe és szépen megsül kb. 10 perc alatt. Azt hiszem, ezt túltárgyaltam.
Szóval így nézett ki a reggelink, Anya lekvárjával:
Ezen kívül megettük a tegnapi gyümölcsös rizs maradékát is (az ott középen egy hatalmas gerezd körte!):
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése